Θα μας βρείτε στην παλιά πλατεία του Καστρακίου, το Μεσοχώρι. Ένα χιλιόμετρο μετά την Καλαμπάκα, ανηφορίζουμε τις στροφές προς Καστράκι. Πριν κατηφορίσουμε για το Καστράκι υπάρχει ένας δρόμος απέναντι από την ταβέρνα, το Χάραμα… Στρίβετε δεξιά στην πινακίδα προς “Παλιό οικισμό”, και μετά από ένα χιλιόμετρο σας περιμένει ο πιο αυθεντικός χώρος στην περιοχή. Ο ξενώνας μας χωμένος στην αγκαλιά των βράχων θα σας κάνει να νιώσετε σ’ άλλη εποχή.

Σε απόσταση αναπνοής θεόρατοι βράχοι, μοναστήρια, ξωκλήσια, ασκηταριά, μονοπάτια, δασάκια.

Το Καστράκι βρίσκεται στο δυτικό τμήμα των Μετεώρων, αμφιθεατρικά κτισμένο, ανάμεσα σε πανύψηλους βράχους και αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Καλαμπάκας. Η ιστορία του χάνεται μέσα στην πορεία των χρόνων.

Στο ανατολικό του τμήμα ψηλά υπάρχει η παλαιά γραφική συνοικία του χωριού και πιο πάνω το “Αδράχτι“, βράχος μικρός αλλά εντυπωσιακός λόγω της μορφής και της θέσης στήριξης.
Είναι κυρίως το ορμητήριο των αναρριχητών που έρχονται από διάφορα μέρη του πλανήτη, για να θαυμάσουν το υπέροχο τοπίο που σχηματίζεται από τους πανύψηλους βράχους.

Το Καστράκι έχει σημαντική τοπική παράδοση, έθιμα, δημοτικά τραγούδια που όλα παρουσιάζουν μία μοναδικότητα. Αξίζει ο επισκέπτης να περπατήσει στα μικρά δρομάκια του χωριού κυρίως του παλιού, να διαβεί τα μονοπάτια ανάμεσα στους πανύψηλους βράχους και να επισκεφτεί τις σκήτες, τα μικρά εξωκλήσια, τα μοναστήρια και διάφορες υπέροχες τοποθεσίες της περιοχής.

Μεγάλο είναι το δέος και ο θαυμασμός που καταλαμβάνει τους επισκέπτες από το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Μετέωρα και τα Μοναστήρια, δείτε εδώ.